17:19 15.06.2020

Українська сторона в ТКГ наголошує на необхідності повного відновлення дії українського законодавства, систем оподаткування та розрахунків на окупованому Донбасі

2 хв читати
Українська сторона в ТКГ наголошує на необхідності повного відновлення дії українського законодавства, систем оподаткування та розрахунків на окупованому Донбасі

Українська делегація на продовженому 15 червня засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) наголосила на необхідності повного відновлення дії українського законодавства на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України, відновленні систем оподаткування та розрахунків у рамках українського правового поля.

"Сьогодні було обговорено та підбито підсумки роботи соціально-економічної групи. Українська делегація наголосила на необхідності проведення інвентаризації державного та приватного майна на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Йдеться про стан підприємств усіх форм власності, зокрема відділень банківських установ", - повідомляє в понеділок прес-служба Офісу президента України.

Представники України також наполягали на забезпеченні українськими операторами функціонування мобільного зв'язку на цих територіях, наголосивши, що йдеться насамперед про задоволення гуманітарних потреб.

Вкрай важливим Україна вважає питання водопостачання споживачів Луганської області.

"Українська делегація наголосила, що для України питання екології є важливим, та підтвердила готовність обговорювати цю проблематику під час наступних консультацій соціально-економічної групи", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 10 червня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи, яке проходило за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України в складі української делегації. Тоді за пропозицією спеціального представника діючого голови ОБСЄ Гайді Грау було оголошено перерву через технічні причини до понеділка, 15 червня. 10 червня було обговорено низку питань у рамках роботи групи з безпеки, політичної та гуманітарної груп ТКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА