11:35 16.06.2020

Програма розширених можливостей НАТО забезпечить Україні більш повний доступ до інформації та навчання - голова комітету ВР з питань нацбезпеки

1 хв читати
Програма розширених можливостей НАТО забезпечить Україні більш повний доступ до інформації та навчання - голова комітету ВР з питань нацбезпеки

Україна, будучи партнером розширених можливостей НАТО, отримає більш повний доступ до програми навчання, обміну інформацією, заявляє голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

"Як партнер розширених можливостей України отримає розширений доступ до програми навчань і взаємозаміщень, а також до більш широкого обміну інформацією. Союзники з НАТО продовжують... підтримувати нашу країну в її зусиллях у проведенні реформ, зокрема у сфері безпеки і оборони, цивільного контролю та демократичного нагляду, а також у боротьбі з корупцією", - заявив Завітневич на пленарному засіданні парламенту у вівторок.

За його словами, ця програма передбачає розширення практичної оперативної взаємодії, надає доступ до розширеного діалогу у сфері розвідки, а також дає змогу громадянам - країнам партнерам обіймати посади у штаб-квартирі НАТО або в команді структури альянсу.

Завітневич нагадав, що Україна є одним із шести партнерів розширених можливостей НАТО разом з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією.

Голова профільного комітету також повідомив, що кошти в розмірі $250 млн на 2020 рік за програмою "Ініціатива безпекової допомоги Україні", схвалені конгресом США минулого тижня, буде спрямовано на додаткове навчання, придбання обладнання та проведення консультацій, що допоможе Україні більш ефективно протистояти російській агресії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА