16:11 16.06.2020

Чиновники мають декларувати своє громадянство - Гройсман

1 хв читати
Чиновники мають декларувати своє громадянство - Гройсман

Чиновники, які безпосередньо причетні до управлінських процесів у країні на різних рівнях, мають декларувати не лише майно, а й громадянство, упевнений екс-прем'єр-міністр України (2016-2019 рр.), лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман.

"І якщо інше громадянство, виникає питання - а чиїх інтересів дотримуватиметься чиновник? Своєї держави чи іншої? Людина, яка працює на рідну державу, не може мати громадянства інших країн", - заявив Гройсман в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він нагадав, що на посаді прем'єр-міністра активно впроваджував систему електронного декларування. Тому чиновники перестали приховувати своє майно, скільки мають грошей тощо.

"Чому ж чиновники сьогодні мають приховувати громадянство? Люди мають знати і розуміти, кого вони обирають і кого призначають на ті чи інші посади. Це дасть можливість усім бути відкритими", - зазначив Гройсман.

Водночас, наголосив він, просто рядка "громадянство" в електронній декларації недостатньо. Має бути ухвалено закон про кримінальну відповідальність за зазначення неправдивих відомостей про громадянство.

"Наші чиновники мають працювати в інтересах України, а не інших держав. Чиновники мають відкритися перед людьми, які їх обирають і наділяють їх владою", - заявив Гройсман.

"Я звертатимуся до президента, парламенту, уряду - як суб'єктів законодавчої ініціативи - ухвалити такий закон. Це правильний крок стосовно людей. Я особисто пишаюся своїм українським громадянством", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА