14:11 17.06.2020

ВР має намір створити кандидатський резерв держслужбовців

2 хв читати
ВР має намір створити кандидатський резерв держслужбовців

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №3491 "Про внесення змін до закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за документ в першому читанні проголосували 275 народних депутатів.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що його метою є можливість використовувати професійний потенціал кандидатів на конкурси із заняття посад у державних структурах, які набрали найбільшу кількість балів, але не обраних на посаду конкурсною комісією. Проект закону пропонує формувати з них кандидатський резерв. Базу кандидатського резерву, як зазначають автори законопроекту, доцільно створити на Єдиному порталі вакансій державної служби, здійснення адміністрування якого належить до повноважень центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби.

Документ встановлює можливість автоматичного запрошення через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби кандидата, інформація про якого міститься в базі кандидатського резерву, до участі в конкурсах на інші посади державної служби, якщо його професійна компетентність відповідає вимогам для таких посад. Інформація про таких кандидатів може надаватися на відповідні запити державних органів.

Законопроект пропонує встановити однорічний термін перебування в базі кандидатського резерву інформації щодо зазначеного кандидата (з дати розміщення інформації про переможця конкурсу або про відсутність переможця конкурсу - ІФ).

Порядок ведення і застосування даних бази кандидатського резерву, а також використання попередніх результатів оцінки вимог таких кандидатів пропонується передбачити в Положенні про базу кандидатського резерву, яке затверджує Кабінет Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА