18:07 17.06.2020

Жодного нового закону про "особливий статус" ОРДЛО немає, на ТКГ обговорювали лише поправки до закону 2014 року- Гармаш

2 хв читати
Жодного нового закону про "особливий статус" ОРДЛО немає, на ТКГ обговорювали лише поправки до закону 2014 року- Гармаш

Немає жодного нового закону про "особливий статус" окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) обговорювали тільки поправки до закону 2014 року, зазначає залучений до роботи ТКГ українською стороною як представник ОРДО журналіст Сергій Гармаш.

"Ми справді на засіданні політичної підгрупи ТКГ минулого тижня обговорювали поправки до ст. 10 ухваленого Верховною Радою восени 2014 року закону "про особливий статус". Там, справді, є формула Штайнмаєра, яка говорить про те, що цей закон набуває чинності після проведення виборів і визнання їх ОБСЄ демократичними та прозорими тощо. Але! Україна при цьому заявляє, що самі вибори можуть відбутися тільки за умови стабільного припинення вогню, контролю України над своєю кордоном і виведення з території ОРДЛО незаконних збройних формувань та іноземних військ! Якщо ці умови будуть дотримані Росією, то ми, справді, готові провести вибори вже 25 жовтня і ввести в дію горезвісну Формулу", - написав він у середу на своїй сторінці у Facebook.

Гармаш зазначив, що якщо був би новий законопроект, то вже ніхто не обговорював би поправки до старого. "Ба більше, що і в старий та сторона вносить такі поправки, які ми вважаємо недоцільними, саме тому, що закон вже схвалений Верховною Радою, більше того, саме на нього йде посилання в Комплексі заходів Мінських угод. Уже хоча б тому ми не можемо ухвалити нового закону, ми можемо лише продовжити або не продовжити дію старого і внести до нього деякі поправки, взяті нами як зобов'язання під час "зустрічі Нормандії" в Парижі", - пояснив він.

"Загалом, я впевнений, що жодного глобально нового закону "про особливий статус" просто немає. Главу Офісу президента неправильно зрозуміли. Принаймні ми на ТКГ його точно не обговорювали", - наголосив Гармаш.

В інтерв'ю "Лівому берегу", яке було оприлюднено 17 червня, керівник Офісу президента Андрій Єрмак сказав наступне: "Сьогодні ми представили перший закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" з імплементованою "формулою Штайнмаєра". Далі ми його обговорюємо з нашими представниками територій, вони висловлюють свою думку".

Гармаш також зазначив, що "перший" - це перший із трьох законів, які взагалі мають обговорюватися згідно з Комплексом заходів Мінських переговорів на ТКГ: "закон "про особливий статус", закон про амністію, закон про спеціальні вибори".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА