16:40 18.06.2020

Суд відклав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку до 1 липня

2 хв читати
Суд відклав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку до 1 липня

Засідання Печерського райсуду Києва про обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України, лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку перенесено на 14:00 1 липня.

Як передає в четвер кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", рішення про перенесення розгляду клопотання про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання прийняв слідчий суддя Сергій Вовк у зв'язку з організаційними питаннями, пов'язаними зі зміною клопотання прокуратури.

"Вони змінили клопотання про запобіжний захід, вони вже не хочуть арешту, вони хочуть особистого зобов'язання... і перешкоджати тому, щоб Порошенко подорожував світом", - сказав адвокат Порошенка Ігор Головань після засідання.

"Вони намагалися дати нам хабара. Замінити арешт п'ятого президента України, сказали, що їм достатньо особистого зобов'язання. Але Порошенко хабарів не брав, не бере й брати не буде. Вони це роблять для того, щоб вилучити паспорт і не дати можливість отримати підтримку світу... Оголосили перерву до липня і втекли", - сказав Порошенко біля будівлі суду перед людьми, які зібралися на його підтримку.

Як повідомлялося, народного депутата Порошенка підозрюють у тому, що він, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання злочинного наказу спонукав військового посадовця - главу Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України - до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто до умисного вчинення дій, що явно виходять за межі наданих йому прав і повноважень, в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України).

Досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА