19:29 18.06.2020

Україна вимагає повноправного членства в ЄС

2 хв читати
Україна вимагає повноправного членства в ЄС

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що Україна прагне до повноправного членства в Європейському Союзі.

"Східне партнерство не має обмежувати амбіції. Комусь достатньо політичного діалогу, комусь - стратегічного партнерства з ЄС, хто прагне до інтеграції в спільний ринок на основі "чотирьох свобод", а хтось, як Україна, вимагає повноправного членства в ЄС", - написав він у своєму Twitter у четвер.

18 червня у відеорежимі відбувається саміт Східного партнерства за участю керівництва ЄС, глав держав Східного партнерства та глав усіх держав-членів ЄС.

Як повідомляє прес-служба президента, глава держави під час саміту нагадав, що спочатку метою ініціативи була розбудова спільноти Євросоюзу з партнерами, які поділяють європейські цінності та принципи. Водночас перевагами такого об'єднання мають користуватися всі громадяни країн-учасниць.

Президент України висловив упевненість у можливості спільно подолати виклики, зокрема наслідки пандемії коронавірусу, за допомогою поглиблення інтеграції та збільшення координації між країнами, а не завдяки політичній самоізоляції та протекціонізму.

"Ця зустріч - прекрасна нагода обговорити подальшу співпрацю задля виходу з поточної кризи та подолання подібних викликів у майбутньому. Перед нами стоять дуже непрості завдання: захистити життя та здоров'я громадян, відновити міжлюдські та ділові контакти, вивести економіку з кризової траєкторії", - зазначив Зеленський.

Президент також подякував ЄС за підтримку, зокрема за нову програму макрофінансової допомоги у розмірі EUR1,2 млрд, яка є важливою та своєчасною.

Крім того, Зеленський додав, що Україна розраховує на співпрацю з ЄС у закупівлі вакцини проти COVID-19, щойно вона буде виготовлена.

Глава держави зазначив, що Україна зі свого боку також підтримувала європейських партнерів. Зокрема, українські медики прийшли на допомогу італійським колегам, а українські літаки доправляти медичні вантажі до багатьох країн Євросоюзу.

"Упевнений, гасло Stronger Together сьогодні актуальне як ніколи", - наголосив президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА