20:12 18.06.2020

Зеленський висловлюється за поширення програм економічного відновлення ЄС після COVID-19 на членів "Східного партнерства"

2 хв читати
Зеленський висловлюється за поширення програм економічного відновлення ЄС після COVID-19 на членів "Східного партнерства"

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що співпраця Європейського Союзу та учасників "Східного партнерства" в спільних галузевих проектах допоможе відновити ділові зв'язки, поліпшити життя простих людей і підтримати малий та середній бізнес.

"Маємо зосередитися на сферах, які до карантину лишалися поза нашою увагою. Йдеться про проекти, які становлять інтерес для всіх присутніх тут. Маю на увазі цифровізацію та подальшу інтеграцію транспортних сполучень, доступ до європейської платіжної системи, кредити для малого бізнесу та інші практичні інструменти, які допоможуть нашим економікам запрацювати на повну потужність", - наголосив Зеленський у своєму виступі під час відеоконференції лідерів "Східного партнерства" в четвер, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України зазначив, що помітним та дієвим кроком щодо розвитку економіки стало б поширення програм економічного відновлення ЄС на членів "Східного партнерства".

"Пандемія не має стати причиною закриття кордонів ЄС для громадян держав-партнерів. Зараз найкращий час говорити про підписання ще цього року угод про спільний авіаційний простір, які мають пожвавити ринки авіаперевезень. Мають нарешті перейти у практичну площину й тривалі дискусії про зменшення плати за послуги роумінгу", - зазначив Зеленський.

За словами президента, карантин яскраво продемонстрував, який колосальний потенціал мають мережеві освітні платформи. Тому потрібно подумати над новими програмами для молоді, як, наприклад, розвиток онлайн-освіти, дистанційна підготовка фахівців з питань європейської інтеграції, розширення присутності європейських навчальних закладів у країнах-партнерах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА