21:28 18.06.2020

Східне партнерство є і буде пріоритетом зовнішньої політики ЄС

1 хв читати
Східне партнерство є і буде пріоритетом зовнішньої політики ЄС

Президент Європейської Ради Шарль Мішель констатує, що Східне партнерство є пріоритетом зовнішньої політики Європейського Союзу.

Відповідну заяву він зробив в четвер у Брюсселі під час відео-прес-конференції, яка відбулася після закінчення відео-конференції лідерів Східного партнерства (СП).

Мішель підкреслив, що та підтримка, яку ЄС продемонстрував країнам СП під час пандемії коронавірусу, "продемонструвала важливість Східного партнерства". "Лідери висловили політичну волю продовжувати будувати простір спільної демократії, добробуту та стабільності, заснованої на наших спільних цінностях, які базуються на правилах міжнародного порядку і права. Східне партнерство - це пріоритет зовнішньої політики для Європейського Союзу і буде продовжувати залишатися таким", - заявив президент Європейської Ради.

Також Мішель особливо зазначив, що такий загальний простір повинен відповідати європейськими пріоритетам, серед яких він назвав демократію, права людини, верховенство права, гендерну рівність, структурні реформи та боротьбу з дезінформацією.

Говорячи про перспективу відносин з країнами Східного партнерства, президент Ради констатував, що вже існуючі угоди про асоціацію з Україною, Грузією і Молдовою надають для цього "величезний потенціал". "Меседж, який ми сьогодні надсилаємо - дуже чіткий - ми хочемо поліпшити ці відносини, тому що це партнерство для нас стратегічне", - додав Мішель.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА