10:55 19.06.2020

Експерт ЄСПЛ, що долучився до команди адвокатів Порошенка, назвав обвинувачення проти п'ятого президента політично мотивованими

2 хв читати
Експерт ЄСПЛ, що долучився до команди адвокатів Порошенка, назвав обвинувачення проти п'ятого президента політично мотивованими

Справа проти п'ятого президента України, нардепа лідера партії "Європейська солідарності" Петра Порошенка мотивована політичними міркуваннями, заявляє колишній старший юрист Європейського суду з прав людини, експерт в галузі європейського права Грегорі Туан Ді Дьйодоне, який долучився до команди захисту.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба "Європейської солідарності", адвокат заявив: "Сьогодні я маю честь бути одним із адвокатів пана Петра Порошенка, колишнього президента-реформатора та одного з лідерів опозиції в Україні. Після першого вивчення елементів його справи та надмірних і непослідовних обвинувачень, висунутих проти нього, можу без розумних підстав для сумнівів стверджувати, що порушене провадження у цій справі нагадує таке, що є у своїй основі вмотивоване політичними міркуваннями".

"До такого висновку мене привели обставини непокійного політичного контексту, який існує в Україні з травня 2019 року, відсутність незалежної від нинішнього вищого керівництва держави Генеральної прокуратури, дефіцит справедливості у поспішному здійсненні провадження проти пана Порошенка та викриття за результатами телефонного прослуховування від листопада 2019 року", - зазначає європейський юрист.

За його словами, у такий спосіб влада в Україні порушує численні положення Європейської конвенції про права людини і, зокрема, статтю 18 ЄСПЛ, що забороняє використовувати політичні мотиви для обмеження свобод, статтю 6, пункт 2 (презумпція невинуватості) і статтю 5 (право на свободу).

"Як досвідчений юрист із прав людини я стурбований таким станом справ в Україні і закликаю до демократичного розвитку в напрямі повного та ефективного дотримання принципів верховенства права", - зазначає Грегорі Туан Ді Дьйодоне.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА