15:32 22.06.2020

Переважна більшість українців вважають, що знати Конституцію України треба, але лише 15% її знають - опитування

2 хв читати
Переважна більшість українців вважають, що знати Конституцію України треба, але лише 15% її знають - опитування

 Лише 15% громадян добре знають Конституцію України, заявляє голова соціологічної компанії Active Group Олександр Позній.

"Ми запитали, чи читали ви Конституцію України, на що отримали таку відповідь - 15% сказали, що уважно читали і добре її знаю", - розповів Позній на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок у Києві.

За його словами, під час телефонного опитування, проведеного Active Group та "Клубом експертів" із 7 до 9 червня, було опитано 1 236 респондентів у всіх регіонах України, крім окупованих територій та Криму. Дослідження репрезентативне за віком, статтю та місцем проживання. Помилка вибірки не перевищує 2,8%.

Згідно з дослідженням, 42,3% респондентів читали лише окремі положення Основного закону, 24,1% "щось колись читали, але на сьогодні вже не пам'ятають", 16,8% не читали, а 1,8% не змогли відповісти.

При цьому, 81,6% опитаних вважають, що Конституцію треба знати (48% - треба знати обов'язково, 33,6% - швидше мають знати).

4,3% респондентів вважають, що Конституцію скоріше не мають знати, 2,3% вважають, що її взагалі не треба знати, а 11,8% не змогли відповісти на запитання.

51,6% опитаних не стикалися з ситуацією, коли незнання положень Конституції завдало їм труднощі або проблеми. 16,1% - стикалися з такою ситуацією, а 23% - можливо стикалися, але не впевнені, 9,3% не змогли відповісти на запитання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА