19:36 22.06.2020

Єрмак і радник Ердогана обговорили співпрацю Києва та Анкари в оборонній галузі та відновлення переговорів щодо укладення Угоди про вільну торгівлю

1 хв читати
Єрмак і радник Ердогана обговорили співпрацю Києва та Анкари в оборонній галузі та відновлення переговорів щодо укладення Угоди про вільну торгівлю

Українська делегація на чолі з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком обговорила з турецькою делегацією на чолі зі спеціальним радником і прес-секретарем президента Туреччини Ібрагімом Калином поглиблення двосторонніх відносин між країнами.

"Сторони обговорили українсько-турецькі відносини та стан виконання попередніх домовленостей, а також проаналізували ключові двосторонні механізми співпраці. Також темою переговорів стали пріоритетні напрями взаємодії та конкретні проекти, покликані посилити динаміку двосторонніх відносин", - повідомляє прес-служба Офісу президента.

Крім того, під час зустрічі було наголошено на необхідності активізації роботи в рамках інших механізмів двосторонньої взаємодії, зокрема в частині проведення 12-го засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва та відновлення переговорного процесу щодо укладення Угоди про вільну торгівлю.

Також окремо учасники зустрічі обговорили відносини у сфері оборонно-промислового комплексу та інтенсифікацію співпраці двох держав в оборонній галузі. Серед іншого, йшлося про Дорожню карту ключових пріоритетів українсько-турецького співробітництва у 2020 році.

"Крім того, українська сторона висловила подяку за незмінну підтримку з боку Туреччини суверенітету й територіальної цілісності України, а також увагу, яку турецька сторона приділяє захисту прав та інтересів кримських татар. Прикладом цього є готовність Туреччини побудувати житло для 500 сімей внутрішньо переміщених осіб з Криму, насамперед кримських татар", - підсумували в ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА