10:49 24.06.2020

Малоймовірно, що ВР внесе зміни до Конституції в частині децентралізації до місцевих виборів

1 хв читати
Малоймовірно, що ВР внесе зміни до Конституції в частині децентралізації до місцевих виборів

Зміни до Конституції України в частині децентралізації навряд чи буде внесено до місцевих виборів у жовтні, вважає голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Такий закон малоймовірно, що буде ухвалено (до місцевих виборів 25 жовтня 2020 року - ІФ), тому що там зміни до Конституції... Для того щоб він набув чинності його треба було розглянути на цій сесії - 226 голосів і на наступній сесії – ухвалити 300 голосами. Я не впевнений, що ми на цій сесії встигнемо це зробити", - сказав Разумков в інтерв'ю "UA: Українське радіо", оприлюдненому в середу.

Він нагадав, що президент відкликав свій законопроект про зміни до Конституції в частині децентралізації, а "іншого законопроекту не надходило до Верховної Ради".

Відповідаючи на запитання, коли парламент може ухвалити президентський законопроект щодо внесення змін до закону про судоустрій і статус суддів, Разумков сказав, що не впевнений у термінах.

"Він визнаний як невідкладний... Наступного тижня я не впевнений, що він зможе потрапити до порядку денного, але подивимося, в першому читанні можливо", - припустив він.

Як повідомлялося, законопроект №3711 щодо внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів про діяльність Верховного Суду та органів суддівського управління зареєстрований у парламенті в понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА