12:29 24.06.2020

"Євросолідарність" вимагає від керівництва ВР реакції на сексизм із боку Корнієнка та Арахамії

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає від керівництва ВР реакції на сексизм із боку Корнієнка та Арахамії

Партія "Європейська солідарність" скерувала звернення до керівництва Верховної Ради і регламентного комітету з вимогою розглянути на профільному комітеті й надати публічну оцінку сексистським висловлюванням із боку керівництва фракції і партії "Слуг народу".

"Закликаємо голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, який є членом партії "Слуга Народу", публічно засудити заяви, неприпустимі в цивілізованих парламентах. Також очікуємо публічної реакції МФО "Рівні можливості", яке послідовно бореться з гендерними стереотипами і сексизмом", - ідеться в заяві партії, розміщеній на сайті "Євросолідарності".

Зазначається, що також "Євросолідарність" скерувала офіційні звернення до Офісу президента з вимогою надати повну інформацію про графік президента України Володимира Зеленського.

"Викликає серйозне занепокоєння фактичне самоусунення президента від питань зовнішньої політики і безпеки, серйозних внутрішніх проблем, відсутність будь-якої реакції на повінь на Західній Україні, загибель людей від вибуху в багатоповерхівці в Києві, збільшення обстрілів і погіршення безпекової ситуації на Донбасі. Вимагаємо надати повну інформацію, чи є за останні тижні в графіку президента зустрічі з військовим керівництвом країни, міжнародні телефонні перемовини і контакти, і скільки часу в його графіку займають соціальні мережі, присутність у чатах і соціальних групах", - ідеться в тексті заяві.

Крім цього, політсила звернулася із запитом до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням дати роз'яснення, чи можуть телеканали транслювати висловлювання президента зі словом "засранці", чи не є це порушенням етики й моралі й чи не призведе це до підриву суспільної моралі.

"Євросолідарність" також просить надати інформацію про те, чи проведено моніторинг українських телеканалів щодо використання висловлювань президента зі словом "засранці" і чи буде призначено позапланові перевірки всіх медіа, які це протранслювали.

Раніше в ЗМІ розгорівся скандал щодо висловлювань голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка і голови фракції Давида Арахамії, які в Миколаєві перед початком прес-конференції нібито обговорили колегу з фракції Ірину Аллахвердієву.

Після Корнієнко на сторінці у Facebook вибачився і заявив про те, що запис розмови було змонтовано, а фрази вирвані з контексту.

Голова партії наголосив, що в монтаж потрапило прізвище колеги, яка жодного стосунку до обговорюваних питань не мала, а також додав, що "певні фривольні слова могли образити людей - зокрема жінок. За що від свого імені й від імені Давида прошу щирі вибачення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА