17:58 24.06.2020

Зеленський: Потрібно знайти системне рішення із запобігання паводкам в Україні, і не втрачати щороку людей і сотні мільйонів

2 хв читати
Зеленський: Потрібно знайти системне рішення із запобігання паводкам в Україні, і не втрачати щороку людей і сотні мільйонів

Президент України Володимир Зеленський вимагає від уряду системного підходу до вирішення проблеми щорічного підтоплення в західних областях України.

"Ми щороку від 500 до 800 мільйонів витрачаємо на ліквідацію наслідків. А цього року, мабуть, буде більше ніж мільярд гривень. Час знайти системне рішення, зайнятися укріпленням берегів річок. Щоб укріпити береги Дністра, Тиси, щоб вирішити це питання раз і назавжди. Треба розробити справжню велику програму із залученням іноземного досвіду, а не щороку втрачати людей та гроші", - заявив він, звертаючись до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на селекторній нараді про наслідки стихії у західних областях країни, куди глава уряду і міністр внутрішніх справ вирушили у середу вранці.

Шмигаль повідомив, що обсяги затоплення перевершують масштаб 2008 року. Зокрема, затоплено районну лікарню в місті Галичі, проводиться евакуація хворих із медичного закладу. Ситуація ускладнюється тим, що в лікарні є хворі на коронавірус.

Загалом унаслідок несприятливих погодних умов в Івано-Франківській області підтоплено понад 200 населених пунктів, до 29 немає під’їзду. В області зруйновано 110 км автодоріг та 90 мостів. Від стихії загинуло три особи. Одна людина зникла безвісти.

В Івано-Франківській, Львівській і Чернівецькій областях пошкоджено 429,7 км автодоріг та 130 мостів. Порушено транспортне сполучення з 34 населеними пунктами. У постраждалих населених пунктах відсутні електроенергія та водопостачання.

Прем'єр-міністр, зокрема, повідомив, що у Верховинський район Івано-Франківської області гелікоптером відправлено необхідні запаси води, хліба, продуктів харчування та медикаментів. У гірських районах зруйновано дороги та мости, а доставка вантажів повітряним транспортом ускладнена через погодні умови. Денис Шмигаль зазначив, що в область наразі доправлено майже три тонни гуманітарного вантажу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА