08:14 25.06.2020

Болтон заявив, що Трамп проігнорував початок пандемії заради торговельної угоди з КНР

1 хв читати
Болтон заявив, що Трамп проігнорував початок пандемії заради торговельної угоди з КНР

Колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що Дональд Трамп ігнорував ранні попередження про пандемію коронавірусу через потенційний вплив, який вона могла надати торговельній угоді з Китаєм.

"Президент не хотів чути погані новини про свого друга Сі Цзіньпіна (голова КНР - ІФ). Він не хотів чути погані новини про приховування вірусу в Китаї або його потенційний вплив на китайську торговельну угоду, яку він так хотів укласти. І він не хотів чути про потенційний вплив пандемії на американську економіку і її вплив на його переобрання ", - сказав Болтон в інтерв'ю CNN.

На його думку, той факт, що президент закривав очі на ранні попередження про коронавірус привів до того, що країна не може впоратися з COVID-19.

"Я думаю, що в країні такого розміру, як Сполучені Штати, державні та місцеві органи влади повинні відігравати велику роль, але на федеральному рівні реакція не була послідовною", - сказав він.

За даними інституту Джонса Гопкінса, в США підтверджено 2 380 065 випадків COVID-19, померли 121 969 осіб.

На початку року Трамп дійсно применшував небезпеку коронавірусної інфекції, порівнюючи її з грипом. Однак згодом президент США неодноразово покладав на Китай відповідальність за пандемію і допускав можливість введення санкцій проти Пекіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА