16:47 25.06.2020

Разумков заявив про створення робочої групи із впровадження реформи децентралізації

2 хв читати
Разумков заявив про створення робочої групи із впровадження реформи децентралізації

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування за участю народних депутатів, мерів міст, керівників регіонів і громад заявив про створення робочої групи із впровадження реформи децентралізації.

"Сподіваюся, що в рамках цієї робочої групи ми зможемо вирішувати багато актуальних, але поточних питань, безпосередньо пов'язаних із реформою децентралізації", - сказав Разумков на засіданні Консультативної ради при Верховній Раді за участю представників місцевого самоврядування в четвер, повідомляє прес-служба парламенту.

Спікер ВР зазначив, що реформа децентралізації залишається однією з ключових на порядку денному і на рівні Верховної Рад, Офісу президента та Кабінету Міністрів, і на рівні областей, міст, районів і громад. За його словами, з 1998 року назви цієї Консультативної поради неодноразово змінювалися, змінювалися підходи, але мета залишалася тією самою - мати постійний ефективний діалог Ради з представниками місцевого самоврядування.

"Декілька років така Консультативна рада не працювала, але зараз настав час її відновити. Це була двостороння ініціатива і, сподіваюся, що так само консолідовано й ефективно ми зможемо працювати в подальшому", - наголосив голова Верховної Ради.

Він також запевнив, що парламент готовий до діалогу і конструктивної роботи з цього питання.

"Не можна в односторонньому порядку підходити до процесу децентралізації, але важливо, щоб наша з вами робота була саме конструктивною. Щоб було менше політики, а подібні зустрічі відбувалися регулярно", - сказав Разумков.

Окремо спікер ВР також виділив питання підготовки до місцевих виборів: "Зараз на профільному комітеті триває підготовка законодавчих ініціатив щодо місцевих виборів, і впевнений, що члени комітету готові до дискусії та співпраці. До цього процесу безпосередньо будуть долучені президент, Офіс президента, Кабмін, але лише разом з вами ми зможемо ефективно підійти до цього процесу і гідно його пройти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА