15:18 26.06.2020

Партія "Голос" провела позачерговий з'їзд і позбавила мандата Вакарчука

2 хв читати
Партія "Голос" провела позачерговий з'їзд і позбавила мандата Вакарчука

Політична партія "Голос" у п'ятницю провела позачерговий з'їзд, на якому ухвалила рішення про зміну свого статуту, а також припинила повноваження народного депутата Святослава Вакарчука.

"На жаль, Верховна Рада не залишила мені вибору, хоч я і сподівався на повагу колег до рішення вільної людини. Тому сьогодні я звертаюся до найближчих людей, членів партії, прошу задовільнити моє прохання і припинити повноваження народного депутата. При цьому я і надалі залишатимуся членом партії настільки довго, наскільки буду приносити користь партії, і поки партія сприятиме європейському розвитку країни. Моє бажання допомагати "Голосу" залишається, я готовий робити це й надалі", - сказав Вакарчук звертаючись до делегатів з'їзду, зазначено в повідомленні на сайті партії.

Як зазначено в інформації, після припинення депутатських повноважень Вакарчук залишається членом партії, а до парламентської фракції "Голосу" ввійде наступний кандидат із передвиборного списку юрист і правозахисник Аліна Свідерська.

З'їзд партії "Голос" також затвердив оновлений статут партії. Нова редакція статуту деталізує процедури створення місцевих партійних організацій. Як зазначили в партії, це важливо для ефективної роботи організацій "Голосу" для перемоги на місцевих виборах.

Як повідомлялося, Вакарчук написав заяву про складення повноважень, проте 18 червня у Верховній Раді на вистачило голосів для регламентного оформлення бажання нардепа.

Це не перше таке рішення в політичній кар'єрі Вакарчука. 30 вересня 2007 року він узяв участь у позачергових виборах до Верховної Ради України 15-м номером у списку блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Його обрали народним депутатом у багатомандатному загальнодержавному окрузі. 23 листопада 2007 року отримав депутатський мандат.

Був членом комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, а також членом низки груп із міжпарламентських зв'язків. 11 вересня 2008 року добровільно склав із себе депутатські повноваження. 16 грудня 2008 року Верховна Рада ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА