18:21 26.06.2020

Зеленський вирішив звільнити Балоня з посади голови Кіровоградської ОДА

2 хв читати
Зеленський вирішив звільнити Балоня з посади голови Кіровоградської ОДА

Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення про відставку Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації (ОДА), повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Отримав декілька днів тому від Служби безпеки України інформацію про те, що в оточенні глави обласної державної адміністрації відбуваються, м'яко кажучи, неправильні речі, пов'язані з порушенням закону України. Закон один для всіх. Тому коли я одержав цю інформацію, одразу сказав, що звільню голову облдержадміністрації. А правоохоронні органи мають займатися всім іншим", - зазначив глава держави під час спілкування зі ЗМІ у рамках робочої поїздки до Херсонської області.

"Вкрав - сідай", - додав президент.

Президент України Володимир Зеленський призначив екс-заступника голови Херсонської ОДА і колишнього слідчого Балоня головою Кіровоградської ОДА в листопаді 2019 року.

Як повідомлялося, 25 червня прес-служба Національного антикорупційного бюро України заявила, що голову ОДА і службову особу ОДА було затримано під час одержання неправомірної вигоди.

"Як встановило слідство, чиновники в змові запропонували керівнику регіонального відділення одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на неперешкоджання його діяльності. За умовами "пропозиції", кошти мали передаватися траншами", - повідомило НАБУ.

За інформацією слідства, перший транш у 100 тис. грн чиновники ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого - у 250 тис. грн - викриті на місці злочину.

Голову ОДА і його пособника, посадовця цієї ж ОДА, затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Кабінет Міністрів України 25 червня погодив звільнення Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА