12:45 27.06.2020

Порошенко: Україна має бути членом ЄС, і завдання влади - наближати цей день

2 хв читати
Порошенко: Україна має бути членом ЄС, і завдання влади - наближати цей день

Україна має бути в Європейському Союзі, й завдання влади - наближати цей день, наголосив у шосту річницю підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС п'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Рівно шість років сьогодні виповнюється відтоді, як мені випала велика честь та історична місія поставити свій підпис під Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Після революційних подій на Майдані та зрадницької позиції влади Януковича цей крок набув іще більшої символічної ваги. Одним підписом ми заклали незламний фундамент європейської інтеграції України", - написав Порошенко на сторінці у Facebook у суботу вранці.

Він наголошує, що членство в ЄС відповідає волі більшості українців, і воно є вибором заради миру, стабільності й добробуту.

"Угода з ЄС - це інструмент всеохоплюючої та системної підготовки до досягнення цієї мети. Це дороговказ нашого руху до Євросоюзу - спільноти вільних та процвітаючих народів. Попри невимовні складнощі, економічну турбулентність та війну з агресором ми робили все можливе й неможливе для повернення до спільного європейського дому", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що нинішня влада голосно декларує прихильність євроінтеграційному курсу, й хотілося б, щоб ці декларації втілилися в реальні справи.

"Уточню: не у справи проти Порошенка, ще й за підписання угоди чи безвіз, а в реальні досягнення на шляху до нашого вступу в ЄС. А завдань чимало: оновлення угоди, інтеграція до цифрового та енергетичного ринків, спільний авіаційний простір, асоціація з Шенгеном і, нарешті, перспектива членства", - наголосив політик.

"Нікому не дозволено переглянути чи, не приведи Боже, відвернути Україну з обраного курсу та повернути український народ у московське стійло", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА