15:36 27.06.2020

Зеленський відвідав синагогу Хабад у Херсонській області, яку в квітні намагалися підпалити зловмисники

1 хв читати
Зеленський відвідав синагогу Хабад у Херсонській області, яку в квітні намагалися підпалити зловмисники

Президент України Володимир Зеленський відвідав синагогу Хабад на Херсонщині, яку в квітні цього року намагалися підпалити зловмисники.

"Двох підозрюваних у цьому злочині затримали через три тижні після інциденту. Глава держави зустрівся з головним рабином Херсона і Херсонської області Іосифом-Іцхаком Вольфом і оглянув відремонтовані частини будівлі, пошкоджені під час спроби підпалу", - повідомляє в суботу прес-служба глави держави.

Іосиф-Іцхак Вольф подякував президенту за швидку реакцію української влади на цей акт антисемітизму.

Зеленський і головний рабин регіону вручили листи-подяки начальникові поліції Херсонської області Олександру Прокудіну та главі СБУ в регіоні Сергію Криворучку за швидке розкриття злочину.

"Головне навіть не те, що це швидкий і правильний результат. Я думаю, що найголовніше – і це сталося – що всі люди бачать, що в Україні є громадяни України. І, незважаючи на національність, віросповідання, всі вони захищені державою Україна, нашими інституціями, нашими правоохоронцями. Найголовніше – щоб усі почувалися тут, як люди", - заявив президент.

Синагога Хабад побудована в 1895 році. До 1941 року вона діяла як молитовний будинок. Після капітального ремонту та реставрації синагога відкрилася 14 вересня 2010 року. У громаді працюють єврейська школа й дитячий садок, здійснюються щоденні триразові молитви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА