08:03 28.06.2020

Доступ до вакцин від коронавірусу повинен бути загальним

2 хв читати
Доступ до вакцин від коронавірусу повинен бути загальним

Голова Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн закликала міжнародну спільноту об'єднати зусилля для забезпечення загального доступу до коронавірусних вакцин, тестів та методів лікування.

"Думати, що ви можете перемогти цей вірус, прищеплюючи тільки своїх громадян, нехтуючи іншими, просто неправильно, - сказала вона. - Ми живемо в дуже пов'язаному світі. Жодна країна не зможе повернутися до нормального життя, поки інші ще борються з вірусом. Отже, по-перше, нам потрібна вакцина. Потім нам потрібно зробити цю вакцину доступною".

Урсула фон дер Ляєн виступила в суботу на віртуальному саміті зі збору коштів на розробку вакцини і способів лікування COVID-19, оголосивши про додатковий внесок Єврокомісії та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в розмірі 4,9 млрд євро.

Всього в ході кампанії під назвою "Глобальна мета: об'єднатися заради нашого майбутнього" з 4 травня залучено 15,9 млрд євро. Частка внесків держав ЄС, Єврокомісії та ЄІБ склала 11,9 млрд євро.

"Ми покінчимо з цією пандемією тільки тоді, коли вона закінчиться всюди, - підкреслила фон дер Ляєн. - Це означає, що кожна людина в світі отримає доступ до тестів, лікування і вакцин, незалежно від того, де вона живе, звідки походить чи як виглядає. Для цього нам необхідно інвестувати в виробництво вакцин безпрецедентно швидко і безпрецедентно багато".

"Завдання такого масштабу може бути вирішено, тільки якщо світ об'єднається, - продовжувала вона. - Потрібно, щоб наші кращі вчені працювали разом. Нам потрібно, щоб міжнародні організації охорони здоров'я об'єднали зусилля. І нам потрібно, щоб уряди, бізнесмени і благодійники взяли участь і забезпечили фінансування".

Глава  сказала, що вони намагається переконати країни з високим рівнем доходу робити вакцини не тільки для себе, але і для країн з низьким і середнім рівнем доходу. Саме цим займається створена з ініціативи фон дер Ляєн кампанія "Глобальна мета - об'єднуйтеся заради нашого майбутнього".

За її словами, в ході цієї кампанії створено мережу держав, міжнародних організацій охорони здоров'я, благодійників і бізнесу, а також систему для координації їх зусиль, розпочато збір коштів для глобальної відповіді.

Як орієнтир глобальної солідарності на саміті були прийняті зобов'язання зробити понад 250 млн доз вакцин для країн із середнім і низьким рівнем доходу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА