15:18 30.06.2020

Київ очікує офіційної реакції Парижа на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту до Криму

3 хв читати
Київ очікує офіційної реакції Парижа на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту до Криму

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час зустрічі з послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном попросила Францію офіційно відреагувати на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані до окупованого РФ Криму, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Перший заступник міністра звернула увагу посла до неприпустимість контактів громадян Франції з представниками окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованих територіях України. У цьому зв’язку Еміне Джапарова звернулася з проханням офіційно відреагувати на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані до Криму (30 червня-2 липня)", - йдеться у повідомленні МЗС України у вівторок.

"Етьєн де Понсен, зі свого боку, підтвердив незмінну позицію офіційного Парижа щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема в рамках ООН та інших міжнародних організацій, а також запевнив, що передасть до МЗС Франції звернення Еміне Джапарової щодо візиту французьких депутатів Європарламенту до Криму", - повідомили у зовнішньополітичному відомстві.

Джапарова також наголосила на незаконності проведення окупаційною адміністрацією РФ "голосування" щодо внесення змін до Конституції РФ на тимчасово окупованих РФ територіях України в Донецькій і Луганській областях, в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, як і будь-яких "референдумів" і "голосувань" на окупованих територіях України.

Під час зустрічі сторони обговорили пріоритети взаємодії у захисті суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, питання посилення міжнародних зусиль з деокупації Криму, а також проблематику порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях України та зміцнення безпеки в регіоні Чорного і Азовського морів.

Співрозмовники наголосили на важливості подальшої взаємодії з метою ефективної протидії спробам поширення Росією дезінформації антиукраїнського змісту, що ставлять під загрозу суверенітет і територіальну цілісність України.

Крім того, Джапарова і де Понсен обмінялися думками щодо підготовки майбутніх двосторонніх політичних контактів, зокрема, візиту до Києва президента Франції Еммануеля Макрона на запрошення президента України Володимира Зеленського.

"Досягнуто домовленості про активізацію торговельно-економічної та інвестиційної співпраці, реалізацію спільних проектів. Підтверджено зацікавленість провести засідання двосторонньої економічної Комісії, щойно дасть змогу епідеміологічна ситуація. Еміне Джапарова подякувала за допомогу Франції у соціально-економічному відновленні східних областей України, які постраждали від агресії РФ", - повідомляє МЗС.

Джапарова також звернулася з проханням до французької сторони розглянути можливість надання допомоги областям України, які страждають від сильної повені.

Французький дипломат позитивно оцінив приєднання України до міжнародної ініціативи "Партнерство Біарріц" із утвердження рівності жінок і чоловіків, започаткованої країнами Групи семи під головуванням президента Франції Еммануеля Макрона.

Раніше ЗМІ повідомили, що делегація французьких депутатів Європейського парламенту прибуде до Криму з візитом і ознайомиться з організацією голосування щодо поправок до Конституції РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА