16:09 30.06.2020

"Слуга народу" поки що не визначилася, кого готова підтримати на проміжних виборах до ВР в окрузі №208, - Качура

2 хв читати
"Слуга народу" поки що не визначилася, кого готова підтримати на проміжних виборах до ВР в окрузі №208, - Качура

Партія "Слуга народу" поки що не визначилася, кого підтримуватиме на проміжних виборах в народні депутати у 208-му одномандатному виборчому окрузі, заявляє заступник голови парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура (фракція "Слуга народу").

"Ще (партія - ІФ) не визначилася. Такого кандидата висуватиме з'їзд", - сказав Качура в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також розповів, що не згоден з рішенням Центральної виборчої комісії (ЦВК) про проведення проміжних виборів до ВР у 208-му окрузі одночасно з місцевими виборами. "По-моєму, єдиний правильний варіант - проведення виборів у двомісячний термін після ухвалення ЦВК рішення, як зазначено у законі", - сказав народний депутат.

Качура повідомив, що направив депутатське звернення до ЦВК і наразі очікує від неї офіційних роз'яснень.

Народний депутат не виключив, що хтось оскаржить таке рішення ЦВК. "Цього можливо досягти (змінити рішення ЦВК про дату проведення проміжних виборів - ІФ), лише оскарживши це рішення в суді. Я не виключаю, що таке може статися. Гадаю, є зацікавлені особи, щоб якнайшвидше провести вибори у цьому конкретному окрузі", - розповів заступник голови комітету.

Як повідомлялося, ЦВК своєю постановою призначила на 25 жовтня 2020 року проміжні вибори до ВР в одномандатному виборчому окрузі №208 (Чернігівська область) у зв'язку з достроковим припиненням повноважень народного депутата України Валерія Давиденка, обраного в цьому виборчому окрузі. Тіло Давиденка було знайдено в його офісі у Києві з вогнепальним пораненням голови 23 травня.

Давиденко був обраний до Верховної Ради нинішнього скликання як самовисуванець.


Повний текст інтерв'ю із заступником голови парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Качурою буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА