18:44 30.06.2020

Саакашвілі: Президент Зеленський доручив у липні обговорити на Нацраді реформ фундаментальну концепцію революційної судової реформи

1 хв читати
Саакашвілі: Президент Зеленський доручив у липні обговорити на Нацраді реформ фундаментальну концепцію революційної судової реформи

Голова виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі повідомив, що президент України Володимир Зеленський доручив у липні обговорити на засіданні Національної ради реформ фундаментальну концепцію революційної судової реформи.

"Президент доручив до наступного засідання Нацради реформ підготувати фундаментальну концепцію революційної судової реформи. Ні половинчастих заходів, ні півзаходів, президент чітко сказав: судова система... До наступної Нацради, яка відбудеться в липні", - заявив він журналістам за підсумками засідання Нацради реформ, що відбулося у вівторок у Києві.

Голова виконкому Нацради реформ додав, що влада має намір ввести концепцію, яка фундаментально відрізняється від нинішнього стану судової реформи в Україні.

"Це будуть не напівзаходи, не напівзаконни, не якісь внутрішні перестановки з одного місця на інше. Це буде фундаментальний переділ всього, що відбувається у нас у судовій системі", - сказав він.

При цьому Саакашкілі наголосив, що президент в цьому питанні "дуже радикально налаштований". "І навіть якщо потрібно провести через референдум, я думаю, президент на це піде. Навіть якщо буде опір у ВР, опір корумпованого судового корпусу, це свавілля має закінчитися", - наголосив він.

У цьому контексті Саакашвілі заявив, що "головним ворогом" економічного прогресу України є правоохоронна система України: "(ворогом - ІФ) є СБУ, Податкова міліція, ті підрозділи, які раніше працювали у Генпрокуратурі. Ті підрозділи, які тероризують, рекетують економіку України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА