16:35 01.07.2020

Офіс президента може ініціювати закон, що забороняє публікацію таємних записів розмов офіційних осіб - Єрмак

2 хв читати
Офіс президента може ініціювати закон, що забороняє публікацію таємних записів розмов офіційних осіб - Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що ОП планує підготувати закон, згідно з яким публікувати таємні записи розмов високопосадовців буде злочином.

В інтерв'ю американському виданню The Washington Post через відеозв'язок із Києва він зазначив, що ця ініціатива буде спрямована на те, щоб покласти край "зловмисній практиці", додавши, що це необхідно для "захисту державної безпеки".

"Хочу наголосити, що ми розглядаємо це як пряме порушення національної безпеки нашої країни. Це не нормально, коли хтось записує главу держави. І не важливо, чи є це незаконним діянням громадянина України через якісь внутрішні мотиви, або за цим стоять якісь іноземні спецслужби", - зазначив Єрмак, коментуючи записи розмов п'ятого президента України Петра Порошенка та екс-віце-президента США Джо Байдена".

На думку журналістів The Washington Post, такий крок може "заспокоїти міжнародних дипломатів, стривожених тим, що в Україні важко підтримувати конфіденційність розмов на високому рівні", а також "міг би захистити Зеленського та його команду від руйнівних витоків або дезінформаційних кампаній, які постійно з'являються". При цьому вони вважають, що цей захід може також викликати невдоволення серед журналістів і антикорупційних активістів, якщо він не дозволить їм показувати записи з корупцією державних чиновників, суддів, прокурорів та інших осіб.

Радник президента України Ігор Новіков, котрий назвав витік скандальних записів "національним спортом", який має бути припинений", вважає, що Україна повинна виправити шкоду, завдану її іміджу внаслідок витоку розмов за участю Байдена.

"Я думаю, що ми ледве уникли "токсичності" України під час імпічменту (президента США Дональда Трампа - ІФ). І оскільки нас зараз активно втягують у внутрішню політичну боротьбу США проти нашої волі, нам знову загрожує небезпека стати "токсичними", тобто, ніхто не захоче мати з нами справу", - зазначив він.

Новіков зазначив, що "це небезпечна ситуація". "Я не можу згадати багатьох прецедентів у глобальному масштабі, коли розмови між чинним президентом і віце-президентом Сполучених Штатів були не лише записані та просочилися, а й були продемонстровані в тому вигляді, в якому це сталося зараз. І це ні в чиїх інтересах, у тому числі США", - переконаний радник Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА