17:49 01.07.2020

МЗС України засудило поїздку депутатів Європарламенту до Криму й участь у "голосуванні" за поправки до Конституції РФ

2 хв читати
МЗС України засудило поїздку депутатів Європарламенту до Криму й участь у "голосуванні" за поправки до Конституції РФ

Міністерство закордонних справ України висловило протест щодо незаконного візиту до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим депутатів Європарламенту, зокрема члена комітету в закордонних справах, президента асоціації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані, й окремих громадян Німеччини, Швеції та Болгарії.

"Цей візит здійснюється з порушенням українського законодавства щодо доступу до тимчасово окупованої території та не має офіційного статусу", - наголошується в коментарі МЗС України.

Київ зазначає, що результати "голосування" за поправки до Конституції РФ на території Криму і Севастополя є юридично нікчемними, не мають правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

"Будь-які т.зв. вибори, референдуми, голосування, які проводяться РФ на тимчасово окупованій території, становлять грубе порушення принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, Меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року, резолюцій Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 року та "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)" 2016-2019 років", - зазначає МЗС України.

Наголошується, що причетні до організації та проведення незаконного голосування відповідатимуть згідно з законодавством України.

"Україна закликає міжнародне співтовариство посилювати тиск на державу-агресора, зокрема запровадити персональні санкції проти організаторів незаконного голосування на території тимчасово окупованої АР Крим і м. Севастополь", - заявляють у міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА