19:23 01.07.2020

Кокс і Квасневський застерегли Зеленського від політичних переслідувань опонентів

2 хв читати
Кокс і Квасневський застерегли Зеленського від політичних переслідувань опонентів

Співголови Моніторингової місії Європарламенту президент Польщі (1995-2005) Александр Квасневський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс у день суду над п'ятим президентом України (2014-2019 рр.) Петром Порошенком зробили спільну заяву, в якій застерегли чинного президента України Володимира Зеленського від політичних переслідувань.

"Інформація, якою ми наразі володіємо, свідчить про тривожний початок сповзання у демократичних стандартах, про крок назад, який може перерости у ревізію досягнень Майдану. Політична боротьба є всюди, але відбувається вона під час виборів, а у парламенті - під час дебатів. Саме вони, а не суди, є аренами для боротьби з політичними суперниками. Наближення місцевих виборів лише посилює нашу стурбованість, коли ми спостерігаємо за тим, як з політичними опонентами розбираються через систему правосуддя, а не через виборчий бюлетень", - йдеться в заяві, текст якої розміщено на офіційному сайті Квасневського в середу.

Кокс і Квасневський зазначають, що якщо такий курс переважатиме, то його першими жертвами стануть демократія та верховенство права в Україні, які є основними складовими загальних цінностей, на яких базуються прагнення України щодо інтеграції в ЄС і НАТО.

"Українські антикорупційні органи мають бути посилені, а не дискредитовані. Вибіркове правосуддя через політично мотивоване переслідування має залишитися в минулому, а не стати інструментом майбутнього. Державна безпека та правоохоронні органи, прокуратура та судові системи вимагають незалежності, а не інструменталізації. Європейська доля України не досягається ревізіоністськими кроками назад", - наголошується в заяві.

При цьому Кокс і Квасневський зазначають, що роблять цю заяву через те, що "мовчання в таких умовах може розцінюватися як згода з тим, що відбувається".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА