20:22 01.07.2020

ООН закликала всі сторони конфлікту на Донбасі вжити скоординованих і реалістичних заходів з відкриття КПВВ на лінії розмежування

2 хв читати
ООН закликала всі сторони конфлікту на Донбасі вжити скоординованих і реалістичних заходів з відкриття КПВВ на лінії розмежування

Організація об'єднаних націй (ООН) позитивно оцінює часткове відкриття трьох КПВВ на лінії розмежування на Донбасі, але нагадує всім сторонам про необхідність прийняття скоординованих і реалістичних заходів з їх відкриття, заявила координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані.

"ООН позитивно оцінює часткове відкриття трьох КПВВ, але нагадує всім сторонам про необхідність прийняття скоординованих і реалістичних заходів. Ми повинні думати про людей і повинні робити все, щоб уникати нічних черг на пунктах і скупчень під час активізації бойових дій на лінії фронту. Крім того, що люди ризикують життям у таких умовах, така процедура перетину є особливо небезпечною в умовах пандемії, оскільки неможливо забезпечити соціальну дистанцію, санітарно-гігієнічні засоби або індивідуальний захист", - сказала вона в середу на онлайн-конференції, присвяченій наданню Японією Україні $ 4, 2 млн допомоги.

Лубрані підкреслила, що рада тому, що при активній участі уряду України певні гуманітарні ослаблення були представлені, що дало можливість людям, які мають гостру необхідність, перетнути лінію розмежування.

"Криза, пов'язана з пандемією Covid-19 і обмеження для припинення поширення вірусу, поглибили і без того скрутне становище вразливих категорій населення, яке постраждало від конфлікту. Закриття лінії розмежування 21 березня залишило, принаймні, 300 тис. осіб похилого віку без пенсій, понад 160 тис. людей не змогли скористатися готівкою, тисячі сімей були розділені і не могли отримати життєво важливі послуги", - зазначила вона.

Координатор системи ООН в Україні наголосила, що поки Україна і весь світ переживають кризу, викликану пандемією Covid-19, конфлікт у східних областях триває і не виходить з фази загострення, піддаючи вразливі категорії населення ще більшій небезпеці.

"Запевняю вас, що, незважаючи на ці виклики, ООН продовжує виконувати свої зобов'язання, і надалі забезпечуватиме підтримку українського населення, яке постраждало від конфлікту. Я переконана, що за допомогою наших японських партнерів ми зможемо зробити ще більше", - підкреслила Лубрані.

Як повідомлялося, уряд Японії надасть Україні в 2020 році $ 4,2 млн допомоги, профінансувавши п'ять проектів, які будуть впроваджуватися агентствами системи ООН в Україні та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) для задоволення гуманітарних потреб, підтримки вразливих верств населення, відновлення східних областей України і невідкладної допомоги системі охорони здоров'я України для військовослужбовців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА