07:53 03.07.2020

Сенат США слідом за Палатою представників ухвалив санкції проти КНР через Гонконг

2 хв читати
Сенат США слідом за Палатою представників ухвалив санкції проти КНР через Гонконг

Сенат США одноголосно прийняв законопроект, який передбачає санкції проти китайських офіційних осіб, що стосуються нещодавно прийнятого закону про національну безпеку Гонконгу, повідомляє The Wall Street Journal.

Раніше Палата представників США також одноголосно схвалила законопроект.

Тепер документ надійде президенту США Дональду Трампу на розгляд. Він може або підписати його, або застосувати право вето.

За повідомленнями американських ЗМІ, документ передбачає санкції, зокрема, проти "фізичних осіб в уряді Китаю, які підривають права людини в Гонконгу". Передбачені покарання для банків, які співпрацюють з представниками керівництва КНР, які мали стосунок до прийняття закону про нацбезпеку Гонконгу.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі зі свого боку заявила, що закон про нацбезпеку Гонконгу являє собою "жорстокі радикальні круті заходи проти жителів Гонконгу, він спрямований на ліквідацію тих свобод, які обіцяли "населенню міста при поверненні його Великою Британією під юрисдикцію Китаю.

У кінці травня американські сенатори Кріс Ван Голен і Патрік Тумі підготували законопроект, який передбачає можливість введення санкцій проти китайських чиновників і організацій, що мають стосунок до просування законопроекту про національну безпеку в Гонконгу, а також штрафні заходи щодо банків, які ведуть справи з цими організаціями.

Закон про національну безпеку Гонконгу набув чинності в 23:00 за місцевим часом (18:00 за Києвом) вівторка. Він визначає зобов'язання центрального уряду КНР і відповідальність влади Гонконгу за гарантування національної безпеки спеціального адміністративного району, передбачає покарання за чотири основних види злочинів: сепаратистську діяльність, підрив державної влади, терористичну діяльність, вступ у змову з іноземними державами або силами, які перебувають за кордоном, з метою підриву національної безпеки.

За злочини, пов'язані з порушенням закону, передбачені різні терміни тюремного ув'язнення - аж до довічного.

Закон про національну безпеку Гонконгу, що набув чинності, викликав різку критику в США і на Заході, де обвинуватили Пекін у порушенні демократичних принципів і зниженні рівня автономії спеціального адміністративного району КНР.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА