14:31 03.07.2020

Тимошенко: В НБУ змінювати потрібно не лише прізвища, а й стратегію

2 хв читати
Тимошенко: В НБУ змінювати потрібно не лише прізвища, а й стратегію

Керівництво Нацбанку України треба було змінити ще рік тому, але однієї заміни прізвищ недостатньо, оскільки потрібно розслідувати злочини, які здійснювалися під прикриттям колишнього керівництва НБУ, притягти до відповідальності винних, а головне - змінити фінансову стратегію в інтересах вітчизняної економіки та звичайних українців, заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба "Батьківщини", в ефірі програми "Право на владу" лідер партії "озвучила головний висновок звіту, оприлюдненого українськими фінансистами, банкірами та вченими, в якому детально проаналізована діяльність керівництва НБУ за останні шість років".

"Висновок цього документа дуже простий - Національний банк України перетворений в інструмент знищення економіки країни, соціальної політики, Національний банк перетворився, по суті, в інструмент ліквідації незалежної держави", - зазначила Тимошенко.

Голова партії запевнила, що ініціюватиме створення парламентської слідчої комісії для розслідування злочинів, які здійснювали керівники Національного банку.

"Я звернуся до всіх лідерів фракцій для того, щоб зробили ТСК, запросили всіх банкірів, яких по суті знищили за ці роки, запросили експертів і повністю розклали те, що відбувалося в Нацбанку за останні шість років, на молекули й атоми. Якщо не робиться аудит державний, то треба, щоб парламент зробив цей аудит", - наголосила Тимошенко.

Отримані у результаті розслідувань документи, зазначила лідер партії, будуть передані до Служби безпеки України.

"Усі ці документи я особисто зберу та передам до СБУ. Це їхні питання - фінансові та економічні злочини проти України. Бо Служба безпеки України мусить сказати усій країні, що з нами робили шість років, як поводилися з нашою економікою, з НБУ. Я хотіла б побачити, хто, крім Петра Порошенка, користувався схемами, від яких втратив кожен українець", - додала Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" переконана, що Україні потрібна інша стратегія роботи Національного банку, спрямована на добробут України та її людей.

"Наша фракція завтра голосуватиме за звільнення Якова Смолія, але не як за людину, а як за ту хибну, спрямовану проти України стратегію, яку вони проводили шість років. І потрібно змінювати не лише главу НБУ - потрібно змінювати стратегію Національного банку, всю фінансово-кредитну політику та прибрати спекулянтів від годівниці!"- підсумувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА