19:51 03.07.2020

Україна й Туреччина підготують угоду про вільну торгівлю до засідання Стратегічної ради президентів країн у 2020 році

2 хв читати
Україна й Туреччина підготують угоду про вільну торгівлю до засідання Стратегічної ради президентів країн у 2020 році

Україна й Туреччина мають намір підготувати угоду про вільну торгівлю до засідання Стратегічної ради президентів України та Туреччини в 2020 році, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми справді налаштовані провести чергове засідання Стратегічної ради наших президентів цього року й хочемо наповнити його максимальним змістом. І, безумовно, угода про вільну торгівлю є одним із таких завдань, яке має вже бути освітлене нашими лідерами", - сказав Кулеба на спільній з міністром закордонних справ Туреччини прес-конференції в Анталії у п'ятницю.

Глава МЗС зазначив, що наразі Україна очікує певного позиційного документа від турецької сторони, щоб продовжити консультації з цього питання.

"Безумовно, потенціал нашої торгівлі феноменальний. Я можу щиро вам сказати, що турецькі товари можна знайти в будь-якому магазинчику будь-якого регіону України... На жаль, українські товари ще не так представлені на турецькому ринку, але в нас є теж багато чого, від чого турецькі споживачі й покупці тільки виграють. І ми можемо відкрити цей потенціал, досягти справедливого та взаємовигідного балансу в торгівлі, й вивести нашу торгівлю на новий горизонт шляхом підписання угоди про зону вільної торгівлі. Й сьогодні ми з моїм колегою домовилися, що ми докладемо максимальних зусиль для того, щоб позитивно вирішити це питання", - наголосив український міністр.

За його словами, українські й турецькі експерти, які займаються торгівлею, продовжать переговори з цього питання, але політичні лідери, міністри закордонних справ і торгівлі обох країн будуть готові взяти в них участь, щоб розв'язати питання, які видаватимуться нерозв'язними на експертному рівні.

"З обох сторін наразі є політична воля вирішити всі питання і вийти на результат, я наголошую, в інтересах бізнесу та економік, і України, і Туреччини", - додав Кулеба.

3-4 липня 2020 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває з візитом у Туреччині на запрошення глави турецького зовнішньополітичного відомства Мевлюта Чавушоглу. Глави МЗС України та Туреччини у п'ятницю провели восьме засідання українсько-турецької спільної групи стратегічного планування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА