15:03 05.07.2020

Зеленський пообіцяв допомогти з вирішенням проблем ветеранів Одеської області

2 хв читати
Зеленський пообіцяв допомогти з вирішенням проблем ветеранів Одеської області

Під час робочої поїздки в Одеську область президент України Володимир Зеленський поспілкувався з представниками ветеранських громадських організацій і наголосив на важливості повернення людей і територій, привітавши ветеранів.

"Ми сьогодні вітали моряків (з Днем ВМСУ - ІФ-У), але я вітаю і наших АТОвців, "афганців", всіх ветеранів, які будь-коли захищали нашу країну, захищають і захищатимуть", - почав спілкування Зеленський, повідомляє в неділю прес-служба Глави держави.

Ветеран АТО Олександр Голопотелюк розповів про проблему встановлення в Одесі меморіалів на честь загиблих героїв.

"В Одесі на сьомий рік війни немає меморіального пам’ятника або належного меморіалу ветеранам російсько-української війни", - сказав він.

Володимир Зеленський зазначив, що увічнення пам’яті героїв дуже важливе. Глава держави закликав місцеву владу Одеси долучитися до розв'язання цього питання.

Голова Одеської обласної Спілки ветеранів інвалідів Афганістану Афанасій Радукан підняв питання пільг на житлово-комунальні послуги для учасників бойових дій, доступу до лікування та реабілітації.

"Ви виконували свій обов'язок, захищали державу. Ви зараз просите. Я відчуваю себе приниженим. Довгі роки принижували ветеранів. У багатьох питаннях вас не почули, тому треба спілкуватися. Треба говорити в обличчя. Важливо почути і вирішувати проблеми. Потрібен результат", - сказав Зеленський.

Ветерани закликали створити в Одеській області центр психологічної реабілітації для колишніх бійців.

Голова громадської організації "серця матерів Одеської області" Світлана Кирилова, син якої загинув на Донбасі, поставила питання справедливого забезпечення сімей полеглих героїв.

"Наші сини йшли у 2014 році на війну добровольцями, які уклали контракти. Але заробітна плата військових на той момент становила дві тисячі гривень. Я виховую онука, сина загиблого. Пенсія – 3 тисячі 200 гривень, прожити на це неможливо. Нам нараховується мінімальна пенсія. Зараз зовсім інша зарплата у військовослужбовців, тому нині батьки та діти отримують іншу (вищу. – Ред.) пенсію. Це несправедливо", - сказала вона.

Президент наголосив, що таку кричущу несправедливість необхідно виправити.

Глава держави зазначив, що до розв'язання нагальних проблем ветеранів необхідно залучати Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників України.

"Зараз є Рада. Мені здається, що це правильний інструмент, щоб усі питання доводити до кінця. Раніше в регіонах мені ставили важливі питання, не пов’язані з повноваженнями Президента. А потім багато речей у бюрократичній системі забувалося. Ми створили цю Раду, все виписуємо, прив’язуємо до термінів, до менеджменту, який за цим стоїть", - зазначив Зеленський.

Також президент поставив завдання депутатам, обраним від Одеси, і голові облдержадміністрації зайнятися зазначеними проблемами і продемонструвати їх результативне вирішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА