15:49 06.07.2020

Виконком Нацради реформ представить пропозиції щодо судової реформи на наступному засіданні ради - Саакашвілі

2 хв читати
Виконком Нацради реформ представить пропозиції щодо судової реформи на наступному засіданні ради - Саакашвілі

Виконавчий комітет Національної ради реформ уже розпочав підготовку пропозицій щодо судової реформи, повідомив голова виконкому Міхеіл Саакашвілі.

"Я щиро вдячний президенту Зеленському за його глибоке розуміння проблематики та зокрема за доручення зайнятися саме цією фундаментальною для всіх інших починань реформою. Ми вже почали підготовку наших пропозицій та з нетерпінням чекаємо наступного засідання Нацради, щоб їх презентувати", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Саакашвілі наголосив, що з моменту отримання від президента України Володимира Зеленського доручення підготувати реформу судової системи розпочалася хвиля суддівської критики і невдоволення.

"Мовляв суди - це незалежна гілка влади й нема чого до нас лізти зі своїми реформами, у нас все й так добре. От тільки річ у тім, що "добре" від цієї наскрізь гнилої системи тільки представникам цієї ж системи й аж ніяк не людям. Бо кого б ви не спитали на вулиці, українським судам не довіряє взагалі ніхто. Схожу ситуацію ми мали в Грузії, де рівень корумпованості судів і правоохоронців був захмарним. Тільки навівши лад у цих сферах ми змогли залучити мільярди інвестицій, а головне - дати впевненість нашим громадянам, що їх бізнес завтра не рейдернуть і країна живе за законом, а не по понятіям", - заявив він.

Як повідомлялося, Рада суддів України в п'ятницю оприлюднила заяву, в якій висловила обурення заявами Саакашвілі про нову концепцію судової реформи.

"Роблячи такі заяви, пан Саакашвілі мав би знати, що зараз у судовій системі, саме через подібні заяви та неврегульовані процедури щодо призначення суддів, утворився катастрофічний кадровий голод", - заявили в Раді.

Раніше, 30 червня, Саакашвілі повідомив, що президент України Володимир Зеленський доручив у липні обговорити на засіданні Національної ради реформ фундаментальну концепцію революційної судової реформи. Він наголосив, що влада має намір ввести концепцію, повністю відмінну від нинішнього стану судової реформи.

"Це будуть не напівзаходи, не напівзакони, не якісь внутрішні перестановки з одного місця на інше. Це буде фундаментальний переділ всього, що відбувається у нас у судовій системі", - сказав Саакашвілі.

У відповідь на критику Саакашвілі заявив, що українська судова влада давно відірвалася від реального життя і перетворилася на елітну службу, яка обслуговує грошові потоки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА