18:42 06.07.2020

Венедіктова зустрілася з послами країн G7 і ЄС - Офіс генпрокурора

1 хв читати
Венедіктова зустрілася з послами країн G7 і ЄС - Офіс генпрокурора

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у понеділок, 6 липня, обговорила з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу реалізацію реформи прокуратури в Україні, повідомляє Офіс генпрокурора.

Так, Венедіктова повідомила іноземним партнерам про перебіг реформи прокуратури, зокрема про перебіг атестації прокурорів та оновлення кадрового потенціалу відомства.

"Наразі ми працевлаштовуємо до Офісу генпрокурора кандидатів з-поза системи, що вирішили стати прокурорами і пройшли всі етапи добору, теоретичну та практичну підготовку. Водночас триває прийом документів для нового добору. Ми очікуємо в наших лавах професіоналів у галузі права - нову кров, яка дасть імпульс розвитку нашої інституції. Водночас наразі у нас щодня відбуваються співбесіди прокурорів регіональних прокуратур. Ми продовжуємо оновлюватись і очищуватись, щоб на сторожі закону стояли найкращі з найкращих", - заявила Венедіктова.

У свою чергу дипломати привітали продовження реформ і висловили готовність і надалі підтримувати Офіс генпрокурора на шляху трансформації.

Посли також поцікавилися, як відбуватиметься конкурс на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), повноваження якого закінчуються цього року.

Венедіктова зазначила, що наразі триває процес формування конкурсної комісії з відбору керівника САП.

"Рада прокурорів вже обрала своїх чотирьох представників. Визначився із сімома представниками від парламенту і профільний Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Тепер цей склад мають затвердити голосуванням депутати", - зазначено у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА