07:43 07.07.2020

Російська сторона в Берліні не ставила жодних ультиматумів, українська знову пояснила, що в Конституції України не може бути "особливих статусів"

2 хв читати
Російська сторона в Берліні не ставила жодних ультиматумів, українська знову пояснила, що в Конституції України не може бути "особливих статусів"

Віце-прем'єр-міністр України, перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков заявив, що російська сторона на зустрічі радників лідерів держав нормандського формату 3 липня в Берліні не ставила ультиматумів Україні, а українська делегація знову пояснила, що в Конституції України не може бути жодних "особливих статусів".

"Я свідок, що жодних ультиматумів протягом 11 годин я особисто не почув і не побачив. Ультиматумів не було. Обговорення і питання, а як ви плануєте виконувати пункт 11 Комплексу заходів з виконання Мінських угод, в якому йдеться про правові аспекти врегулювання конфлікту, де йдеться про прийняття низки законодавчих актів, які Україна взяла на себе зобов'язання в 2014 році прийняти. Ми їм укотре розповіли, що жодного "особливого статусу" в Конституції України бути не може", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок увечері.

Резніков знову порекомендував уважно читати пункт 11 Комплексу заходів, де "чітко сказано про децентралізацію, зокрема, адаптацію та прийняття змін до Конституції України, а також, через кому, про прийняття окремого законодавства про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".

"Що сьогодні скорочено, як правило, називають "особливий статус". І їм щоразу повторюють, що це два різних нормативно-правові акти", - наголосив він.

Резніков зазначив, що в Мінському процесі може обговорюватися тільки проект закону про внесення змін до Конституції України про децентралізацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА