08:02 07.07.2020

Вашингтон вітає санкції Лондона проти порушників прав людини

2 хв читати
Вашингтон вітає санкції Лондона проти порушників прав людини

США привітали новий правовий режим Великої Британії, який передбачає введення санкцій за порушення прав людини, повідомив у понеділок держсекретар США Майк Помпео.

"Ми вітаємо введення глобального режиму санкцій у сфері прав людини, який сприяє підвищенню підзвітності за серйозні порушення прав людини", - написав Помпео в Твіттері.

"Велика Британія - всесвітній лідер і наш близький партнер у сприянні дотриманню і захисту прав людини", - додав держсекретар.

У заяві Помпео, поширеній Держдепартаментом, зазначається, що створення такого режиму санкції "знаменує нову еру санкцій політики Великої Британії", а також співпраці між двома державами.

Помпео додав, що нові повноваження Великої Британії "доповнять зусилля США і Канади, ще більше зміцнять можливість діяти спільно".

У понеділок глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб офіційно оголосив про введення індивідуальних санкцій щодо 47 осіб і двох структур, пов'язаних зі "справою Магнітського", причетних до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі, до переслідувань народу рохінджа (М'янма) і до утримання таборів в КНДР, в яких використовується підневільна робоча сила.

Він зазначив, що санкції вводяться в рамках нового правого режиму, передбаченого законодавчою поправкою, аналогічною американському "акту Магнітського".

Прес-секретар державного департаменту Морган Ортагус, зі свого боку, наголосила, що нова британська ініціатива "доповнює зусилля США і Канади і розширює можливість спільних дій". "Разом із нашими союзниками і партнерами ми відмовляємо порушникам прав людини в доступі до міжнародних фінансових систем", - написала вона в Твіттері.

Більшість персон, які підпали під санкції, вже перебувають у санкційних "списках Магнітського" різних країн. Зокрема, глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін був включений у такі списки в 2017 році в США і в Канаді.

У 2016 році Конгрес США одноголосно прийняв законопроект, який передбачає розширення дії "закону Магнітського" на всі країни світу. Закон дає повноваження президенту США оновлювати список іноземних громадян, які, на його думку, винні в корупції і порушенні прав людини. У Великій Британії, а також в Канаді, Естонії, Латвії та Литві прийняли аналогічні правові акти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА