Політика

Розділ з інформацією про габаритно-ваговий контроль на дорогах України запрацював на сервісі відкритих даних транспортної галузі - Криклій

На сервісі відкритих даних транспортної галузі почав працювати новий розділ (https://bi.e-transport.gov.ua/dwc), що містить актуальну інформацію про габаритно-ваговий контроль на дорогах України.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України в четвер, це дані щодо кількості перевірених інспекторами Укртрансбезпеки авто, складених актів порушень, нарахованої плати за проїзд. Крім цього, за допомогою нового ресурсу можна відстежити динаміку перевірок у різних регіонах України, побачити, скільки працівників залучено до цієї роботи та в якій області виявлено найбільше порушень.

"Посилений габаритно-ваговий контроль на дорогах України триває. Тепер найактуальніша інформація щодо ГВК міститься на сервісі відкритих даних транспортної галузі. Ми за відкритість та доступність даних, адже це найкращий контролер і показник ефективності роботи. Будьте пильними та дотримуйтеся правил", - цитує прес-служба міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Міністр додав, що в разі відмови водія зупинитися для проходження габаритно-вагового контролю наразі передбачено адміністративну відповідальність. Крім того, в законопроекті №3743, який уже зареєстровано у Верховній Раді, за відмову від проходження ГВК передбачатиметься штраф у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Загалом, за даними відомства, станом на 8 липня було зупинено й перевірено 7317 вантажівок, що на 25% більше порівняно з попередньою добою. Складено 120 актів порушень і нараховано плати за перевантаження розміром EUR26 518.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ