13:26 10.07.2020

У ВР зареєстровано проект постанови про призначення Уруського віце-прем'єром - міністром з питань стратегічних галузей промисловості

2 хв читати
У ВР зареєстровано проект постанови про призначення Уруського віце-прем'єром - міністром з питань стратегічних галузей промисловості

Проект постанови про призначення екс-глави Державного космічного агентства України, колишнього першого заступника міністра промислової політики Олега Уруського на посаду віце-прем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості України внесено до парламенту.

Відповідний проект постанови зареєстровано під №3827 10 липня, повідомляється на сайті Верховної Ради. Ініціатором проекту постанови є прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Уруський, 1963 р. н., - доктор технічних наук, професор, автор і співавтор понад 50 наукових праць, лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки (1996 р.). Академік Міжнародної академії аеронавтики. Обіймав керівні посади на підприємствах і об'єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі, машинобудування. Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки і оборони України, секретаріату Кабінету Міністрів. Заснував низку компаній, що пропонують послуги підприємствам аерокосмічної галузі.

З початку квітня 2020 року Уруський є директором інжинірингової компанії "Прогрестех-Україна", яка надає інженерні сервіси, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основний партнер і замовник "Прогрестех-Україна" - компанія Boeing.

Спільно з найбільшими технічними університетами країни "Прогрестех-Україна" запустила комплекс програм дуального навчання з метою розвитку української інженерної школи, підготовки кваліфікованих інженерів для авіаіндустрії та інших галузей промисловості.

"Прогрестехгруп" (Progresstechgroup) - міжнародний холдинг зі штаб-квартирою в Г'юстоні (штат Техас, США). Управляє низкою інжинірингових центрів у країнах Європи та Північної Америки, має 12 офісів у всьому світі.

В Україні групу, крім "Прогрестех-України", також представляють компанії "Тукана Інжиніринг Україна", "Аеро ДС" і Соupi Inc.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА