15:36 10.07.2020

За заявою Коломойського відкрито ще чотири справи, де фігурує Порошенко, - адвокати

2 хв читати
За заявою Коломойського відкрито ще чотири справи, де фігурує Порошенко, - адвокати

В Офісі генерального прокурора днями зареєстровано чотири кримінальні провадження за заявою бізнесмена, екс-акціонера "Приватбанку" Ігоря Коломойського, в яких фігурує п'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань.

"За заявою звичайної людини на прізвище Коломойський в Офісі генерального прокурора було зареєстровано чергові чотири кримінальні провадження стосовно Петра Порошенка. Пан Коломойський виступив зі стандартним набором і, звісно, його заяви стосуються "Приватбанку": що нібито президент Порошенко перешкоджав господарській діяльності "Приватбанку", що нібито Порошенко поширював, розголошував банківську таємницю "Приватбанку", ну і, як завжди, там зловживання службовим становищем і навіть легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом... Ніхто про це не пояснює, лише заявляючи завідомо неправдиві обвинувачення", - розповів Головань журналістам у п'ятницю в Києві.

У свою чергу адвокат Ілля Новіков зазначив, що це вперше, коли справи стосовно Порошенка ініціює особисто Коломойський, і назвав це новим етапом в історії переслідування політика. "Ми бачили до цього прекрасно, що Ігор Коломойський і близькі йому люди зацікавлені у провадженнях, які стосуються Петра Порошенка, але це перший у нас момент, коли він - я маю на увазі Ігоря Коломойського - вийшов особисто на арену. В нас настає новий етап у розвитку всіх цих справ", - сказав він.

"Це чудово погоджується з усіма подіями навколо відставки керівництва Нацбанку України, це чудово погоджується із судовими процесами щодо повернення Приватбанку під контроль Коломойського та близьких йому осіб. Це ще раз наголошує, наскільки політичні переслідування стосовно Порошенка пов'язані з діями на інших фронтах, за іншими лініями", - зазначив Новіков.

За словами Голованя, цей факт свідчить про те, хто кооперується в організації політично мотивованих переслідувань Порошенка, й висловив переконання, що перспектива цих кримінальних проваджень є "нульовою", порівнявши їх із подіями 8 липня в Печерському районному суді Києва, що не обрав того дня запобіжний захід Порошенку.

Новіков також зазначив, що "рішення про порушення чотирьох нових справ за заявами Коломойського ухвалювалося на тлі абсолютно ганебних для генерального прокурора й Офісу генерального прокурора подій у Печерському суді, коли вони з великим апломбом заявлену позицію фактично зім'яли й відкликали, називаючи речі своїми іменами - це, звісно, теж пов'язані факти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА