20:41 10.07.2020

Україна високо цінує стратегічне партнерство з Грузією, а публічні висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави - МЗС

2 хв читати
Україна високо цінує стратегічне партнерство з Грузією, а публічні висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави - МЗС

України високо цінує стратегічне партнерство з Грузією та підтверджує свою готовність розвивати двосторонні відносини у дусі дружби та добросусідства, заявляють в українському МЗС.

"Незважаючи на пандемію COVID-19, ми активно працюємо над наповненням нашого партнерства практичними заходами. На порядку денному - імплементація Положення про українсько-грузинську Стратегічну раду високого рівня, проведення Десятого засідання Спільної міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, консультацій на рівні зовнішньополітичних відомств тощо", - йдеться в оприлюдненому у п'ятницю ввечері коментарі МЗС України про відносини з Грузією.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що зміцнюється співробітництво у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції. "Спільними для двох країн є виклики у сфері безпеки та проблеми окупованих Росією територій наших держав", - йдеться у коментарі.

Реалізація цих та інших напрямів взаємодії відбувається між органами влади двох країн на основі довіри, взаємної поваги та невтручання у внутрішні справи один одного.

"У зв'язку з цим наголошуємо, що українським законодавством чітко визначено перелік посадових осіб і державних органів, які наділені повноваженнями висловлювати офіційну позицію Української держави. Публічні висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави", - наголошують у МЗС України.

Раніше на своїй сторінці у соцмережі Facebook голова виконавчого комітету Національної ради реформ при президентові України, екс-президента Грузії Міхеіл Саакашвілі зробив низку заяв на адресу грузинської влади. Зокрема, він заявив, що не визнає легітимність грузинського уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА