14:43 13.07.2020

Зеленський і Аваков наголосили на важливості ухвалення закону про посилення відповідальності водіїв за смертельні ДТП у стані алкогольного сп'яніння

2 хв читати
Зеленський і Аваков наголосили на важливості ухвалення закону про посилення відповідальності водіїв за смертельні ДТП у стані алкогольного сп'яніння

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського у понеділок зазначив, що на розгляді в парламенті перебуває законопроект №2695 про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, який посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння.

Зокрема, законопроект збільшує штрафи за водіння в нетверезому стані, впроваджує штрафи за залишання місця ДТП, а також зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності. Ухвалення цього законопроекту також сприятиме запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, більш стриманій і виваженій поведінці водіїв на дорогах і, як наслідок, приведе до зменшення кількості ДТП, зазначили в МВС.

Терміновість ухвалення цього законопроекту викликана кількістю порушень і тяжких ДТП, спричинених водіями у стані алкогольного сп'яніння, легкістю уникнення ними відповідальності.

"ДТП на Столичному шосе поблизу Києва - останній страшний приклад недбальства й безвідповідальності деяких водіїв. Загинуло двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються наші лікарі. І це - не перша аварія, спричинена цим водієм. Цей законопроект надзвичайно важливий. Законодавча відповідальність за такі випадки - це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини й кожного українця", - наголосив президент Зеленський на нараді, повідомляє прес-служба глави держави.

13 липня відділ комунікації поліції Києва повідомив, що співробітники столичної поліції встановлюють обставини смертельної дорожньо-транспортної пригоди на Столичному шосе, яка відбулася увечері 12 липня. "Унаслідок зіткнення двох транспортних засобів загинули чотири людини, серед них двоє дітей.

Попередньо встановлено, що водій автомобіля "Мерседес" вчинив зіткнення з іншим авто, яке рухалося попереду в попутному напрямку. Після цього виїхав на смугу зустрічного руху, де вчинив зіткнення з автомобілем "Хюндай".

39-річного водія автомобіля "Мерседес" затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Наразі він перебуває в лікарні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА