11:26 14.07.2020

Відправити у відставку Ситника після ухвалення законопроекту про додаткові підстави звільнення директора НАБУ неможливо - Качура

2 хв читати
Відправити у відставку Ситника після ухвалення законопроекту про додаткові підстави звільнення директора НАБУ неможливо - Качура

У разі ухвалення Верховною Радою законопроекту №3133 щодо підвищення ефективності протидії корупції в окремих правоохоронних та інших державних органах, який встановлює додаткові підстави для звільнення керівників антикорупційних органів, відправити у відставку директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника неможливо, заявив народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура.

"Звільнення Ситника на підставі цього законопроекту не відбудеться, але ми закладаємо інституціональні підстави для того, щоб таке звільнення однозначно відбулося, якщо повториться подібний випадок", - сказав Качура журналістам у вівторок перед засіданням Верховної Ради.

Член фракції "Слуга народу" пояснив цю позицію тим, що закон не має зворотної дії, і тому його норми поширюватимуться вже на подальші можливі корупційні злочини керівництва органів антикорупційної інфраструктури.

Депутат зазначив, що в разі ухвалення законопроекту його норми поширяться і на директора Державного бюро розслідувань, і на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Стосовно Ситника все зрозуміло: потрібно проводити аудит (НАБУ - ІФ), потрібно давати оцінку його діяльності на цій посаді і треба звільняти цього Ситника і Холодницького (керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький - ІФ)", - додав Олександр Качура.

Як повідомлялося, парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності цього тижня рекомендував Верховній Раді ухвалити в першому читанні законопроект №3133 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності протидії корупції в окремих правоохоронних та інших державних органах". Його автори пропонують виправити неточності в законах "Про держохорону органів держвлади України та посадових осіб", "Про прокуратуру", "Про НАБУ ", "Про Держбюро розслідувань", а також привести поняття, використовувані в цих законах, у відповідність до положень закону "Про запобігання корупції".

Пропонується, зокрема, доповнити закон "Про НАБУ" положенням про те, що однією з підстав звільнення директора НАБУ (з моменту створення - Артем Ситник) з посади є набуття законної сили рішенням суду щодо притягнення його до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов'язане з корупцією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА