11:50 14.07.2020

Саакашвілі є приватною особою й у своїх коментарях про ситуацію в Грузії не представляє позиції України - глава МЗС

2 хв читати
Саакашвілі є приватною особою й у своїх коментарях про ситуацію в Грузії не представляє позиції України - глава МЗС

Голова виконкому Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі є приватною особою й у своїх коментарях щодо ситуації в Грузії не представляє позиції України, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, наголосивши, що Україна цінує дружбу з грузинськими партнерам і розраховує на стабілізацію відносин.

"Ми розуміємо ситуацію в Грузії, вона дуже чутлива напередодні виборів. Ми надзвичайно цінуємо дружбу з нашими грузинськими партнерами, сусідами по Чорному морю і розраховуємо на стабілізацію відносин і усунення цього подразника. Тому що я глибоко переконаний, що заяви жодної приватної особи не можуть зруйнувати або підважити ані стосунки між нашими народами, ані відносини між нашими державами. Позиція МЗС з цього питання максимально чітка, вона офіційно задекларована: пан Міхеіл Саакашвілі є приватною особою і у своїх коментарях щодо ситуації в Грузії не представляє позицію України", - сказав міністр на онлайн-брифінгу у вівторок.

Глава українського зовнішньополітичного відомства додав, що загалом ситуація навколо висловлювань Саакашвілі "викликає жаль".

"За останній час я з міністром закордонних справ Грузії телефоном не спілкувався. Загалом ситуація викликає жаль, тому що, по суті, відбувається наступне: є громадянин України, який не наділений правами і повноваженнями представляти позицію держави, але який активно коментує ситуацію в Грузії напередодні виборів, цим громадянином є Міхеіл Саакашвілі, і кожна його заява закінчується тим, що українського посла викликають в МЗС Грузії і висловлюють йому там своє невдоволення заявами пана Саакашвілі. Тобто тут дисбаланс в чому? Що приватна особа виступає, а держава за це, перепрошую, "відгрібає", - пояснив Кулеба.

Як повідомлялося, посла України в Тбілісі Ігоря Долгова викликали до МЗС Грузії. На зустрічі грузинська сторона висловила занепокоєння у зв'язку з останніми заявами глави виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України, екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі на адресу грузинської влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА