18:17 14.07.2020

Хомчак і заступник керівника Офісу президента відбули на Донбас для вивчення обставин загибелі українського військового медика в районі Зайцевого - ОП

2 хв читати
Хомчак і заступник керівника Офісу президента відбули на Донбас для вивчення обставин загибелі українського військового медика в районі Зайцевого - ОП

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак і заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець відбули на Донбас для вивчення обставин обстрілу українських військових у районі н.п. Зайцеве (Донецька область).

Як повідомляє прес-служба глави держави, президент України Володимир Зеленський тримає під особистим контролем ситуацію зі вбивством військового медика та пораненням бійців під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця на Донбасі 13 липня. Так, для виконання завдання президента на місце виїхали головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак і заступник керівника Офісу президента Роман Машовець.

"Висловлюємо найщиріші співчуття сім'ям загиблих. Це незбагненна трагедія для них, для нас, для країни", - заявив глава держави.

Зеленський наголосив, що вчорашнє вбивство українських військових - "це черговий доказ цинізму, брехливості й нелюдяності бойовиків".

"Тут не може бути жодного подвійного трактування. Є конкретний умисний злочин – вбивство, засідка і повторне вбивство. Все це зайвий раз переконує в тому, що війна триває", - зазначив Зеленський.

Також президент наголосив, що війна триватиме, допоки з іншого боку лінії фронту є зацікавлені в дестабілізації ситуації, і "й допоки бойовики відкривають вогонь після підтвердження режиму тиші по білих касках та по медиках".

"Ця трагедія ще раз повертає нас до розуміння наших фундаментальних цінностей. Україна повинна жорстко охороняти свої території. Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків. Україна повинна чітко розуміти ризики, які становить існування сірих кримінальних анклавів. Україна повинна завжди знати ціну "обіцянкам" тієї сторони", - наголосив президент.

Як повідомлялося, 13 липня російські найманці обстріляли групу українських військових, котрі здійснювали евакуацію тіла бійця ЗСУ в районі н. п. Зайцеве. Внаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець дістав поранення, ще один - бойове травмування.

Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, представниками не передбачених законом збройних формувань РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА