Політика

Українське посольство в Сербії заявило про неприпустимість спроб місцевих чиновників втручання у внутрішні справи України

Посольство України в Сербії заявило, що Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в цій республіці, і вважає неприпустимими спроби втручання у внутрішні справи України, передусім негативні оцінки свідомого європейського вибору українського народу з боку будь-яких іноземних чиновників, зокрема мера Вождоваца Александра Савіча.

"Нещодавно президент муніципалітету Вождовац Александр Савіч, коментуючи протести в Сербії, публічно говорив про "український сценарій" у негативному світлі. У зв'язку з цим посольство України в Сербії знову офіційно заявляє, що держава Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в Республіці Сербія. Водночас посольство вважає неприпустимими спроби втручання у внутрішні справи України, передусім негативні громадські оцінки свідомого європейського вибору українського народу з боку будь-яких іноземних чиновників, зокрема мера Вождоваца", - йдеться в коментарі посольства України в Сербії.

Також в українському диппредставництві наголосили, що будь-яка оцінка європейського вибору України, позитивна або негативна, є виключно питанням українського народу, а не іноземних політиків.

"Ми маємо честь нагадати Александру Савічу, що те, що він зневажливо називає українським сценарієм, є боротьбою українського народу за свої права проти корумпованого й тоталітарного уряду. Це європейський вибір більшості українців, за який ми заплатили високу ціну. Будь-яка оцінка цього вибору, позитивна або негативна, є виключно питанням українського народу, а не іноземних політиків", - зазначається в коментарі.

Крім того, в посольстві додали, що здивовані тим, що чиновник, член політичної сили, яка веде Сербію на шлях європейської інтеграції, применшує європейський вибір дружнього народу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ