18:50 14.07.2020

Українське посольство в Сербії заявило про неприпустимість спроб місцевих чиновників втручання у внутрішні справи України

2 хв читати
Українське посольство в Сербії заявило про неприпустимість спроб місцевих чиновників втручання у внутрішні справи України

Посольство України в Сербії заявило, що Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в цій республіці, і вважає неприпустимими спроби втручання у внутрішні справи України, передусім негативні оцінки свідомого європейського вибору українського народу з боку будь-яких іноземних чиновників, зокрема мера Вождоваца Александра Савіча.

"Нещодавно президент муніципалітету Вождовац Александр Савіч, коментуючи протести в Сербії, публічно говорив про "український сценарій" у негативному світлі. У зв'язку з цим посольство України в Сербії знову офіційно заявляє, що держава Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в Республіці Сербія. Водночас посольство вважає неприпустимими спроби втручання у внутрішні справи України, передусім негативні громадські оцінки свідомого європейського вибору українського народу з боку будь-яких іноземних чиновників, зокрема мера Вождоваца", - йдеться в коментарі посольства України в Сербії.

Також в українському диппредставництві наголосили, що будь-яка оцінка європейського вибору України, позитивна або негативна, є виключно питанням українського народу, а не іноземних політиків.

"Ми маємо честь нагадати Александру Савічу, що те, що він зневажливо називає українським сценарієм, є боротьбою українського народу за свої права проти корумпованого й тоталітарного уряду. Це європейський вибір більшості українців, за який ми заплатили високу ціну. Будь-яка оцінка цього вибору, позитивна або негативна, є виключно питанням українського народу, а не іноземних політиків", - зазначається в коментарі.

Крім того, в посольстві додали, що здивовані тим, що чиновник, член політичної сили, яка веде Сербію на шлях європейської інтеграції, применшує європейський вибір дружнього народу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА