20:53 14.07.2020

ВР у другому читанні ухвалила законопроект із поправками до податкового закону №466

2 хв читати
ВР у другому читанні ухвалила законопроект із поправками до податкового закону №466

Верховна Рада в другому читанні ухвалила законопроект №2425 зі змінами до Податкового кодексу про функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців, який містить також поправки до ухваленого раніше закону №466 (екс-№1210).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", документ підтримали 240 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Законопроект містить норми про вдосконалення електронного кабінету, стимулювання документообігу.

У першому читанні документ було ухвалено 20 грудня 2019 року.

До другого читання народні депутати внесли до нього низку поправок, які стосуються змін до Податкового кодексу України, нещодавно істотно модифікованого законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" (№466).

Закон викликав негативну реакцію в бізнес-спільноті. Зокрема, він переносить упровадження правил щодо контрольованих іноземних компаній (КІК) з 2021-го на 2022 рік.

Окрім цього, вносяться зміни щодо постійних представництв нерезидентів, уточнюється застосування податку на доходи нерезидентів.

Раніше глава виконкому Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі заявив, що внесення поправок до закону №466 порушує регламент і не відображає раніше озвучені напрацювання і пропозиції бізнесу.

"Коли президент оголосив, що хоче внести поправки до законопроекту №1210 (закон №466 - ІФ), ми відкрито звернулися до бізнесу й попросили допомогти. Нам надіслали багато зауважень, які ми акумулювали та сформували в законопроект, який спростив би адміністрування і допоміг би пом'якшити спад в економіці. Частково в іншій частині Офісу президента й частково в парламенті було підготовлено поправки, які не відображають запитів бізнесу, - фактично це профанація запиту президента", - написав Саакашвілі у Facebook у вівторок.

"До другого читання його (законопроект - ІФ) наповнили змінами, які не були предметом розгляду в першому читанні, й багато цих змін стосувалися виправлень окремих положень, які внесені законом 466 (сумнозвісний законопроект 1210)", - прокоментувала у Facebook народний депутат Ніна Южаніна.

Вона зазначила, що нардепи підтримали поправку про необкладання ПДФО доходів фізичної особи, отриманих у 2020-2021 роках при відчуженні або ліквідації контрольованих іноземних компаній у власності резидентів.

"Тому отримання таких мільярдних доходів не принесе Україні ні копійки бюджетних коштів", - написала Южаніна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА