13:41 15.07.2020

ВР призначила чергові вибори до органів місцевого самоврядування на 25 жовтня

2 хв читати
ВР призначила чергові вибори до органів місцевого самоврядування на 25 жовтня

Верховна Рада призначила вибори до місцевих органів влади на неділю, 25 жовтня.

За відповідну постанову №3809 на пленарному засіданні в середу проголосували 326 народних депутатів.

Згідно з текстом проекту постанови, оприлюдненим на сайті Верховної Ради, парламент ухвалив "призначити чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад ... і київського міського голови на неділю, 25 жовтня 2020 року".

Водночас у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" член парламентського комітету з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін (фракція "Слуга народу") уточнив, що також відбудуться вибори міських голів.

"Вибори відбуваються до рад громад, перші вибори, які призначить ЦВК згідно з розпорядженням уряду. Чергові вибори відбуваються до обласних рад, Київської міської ради, до районних рад у містах. Якщо не буде затверджено нове районування, то (відбудуться - ІФ) чергові вибори до районів. Якщо це (новий розподіл на райони - ІФ) відбудеться, то тоді (там - ІФ) відбудуться перші вибори", - сказав Безгин.

На уточнювальне запитання стосовно проведення виборів міських голів, парламентарій відповів: "Скрізь відбудуться".

Згідно з ухваленою постановою №3809, вибори депутатів Верховної Ради Криму, депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Криму, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться.

"У зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької та Луганської областей вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначаються і не проводяться", - йдеться у затвердженій постанові.

Як повідомляв раніше Безгін, для розгляду парламентом у четвер, 16 липня, заплановано внести допрацьований проект постанови про створення і ліквідацію районів у низці областей України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА