16:25 15.07.2020

Зеленський залишається політиком із найвищим рівнем довіри, але з негативним балансом довіри-недовіри (44,2 на 48,6%) - опитування

2 хв читати
Зеленський залишається політиком із найвищим рівнем довіри, але з негативним балансом довіри-недовіри (44,2 на 48,6%) - опитування

Президент України Володимир Зеленський залишається українським політиком із найвищим рівнем довіри (44,2%), проте не довіряє йому 48,6%, що робить баланс довіри і недовіри негативним.

Згідно з даними спільного опитування Центру Разумкова і Фонду "Демократичні ініціативи", голові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 39,3% опитаних, не довіряють - 44,9%, прем'єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 13,6%, а не довіряють - 62,3%; керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку - відповідно 9% та 47,6%, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову - відповідно 17,7% і 69,6%.

Баланс довіри і недовіри є негативним і перевищує -40% і для опозиційних політиків - Святослава Вакарчука, Юлії Тимошенко, Петра Порошенка, Віктора Медведчука та Юрія Бойка.

40,5% громадян згодні, що президент Зеленський є чесною і порядною людиною, але про більшість членів його політичної команди цього не можна сказати. Лише 9,3% схиляються до відповіді про чесність та порядність і президента, і його політичної команди, а 32,8% дотримуються думки, що ні Зеленський, ні більшість членів його політичної команди не є чесними та порядними людьми.

32,7% українців вважають, що чинна влада вдається до політичних репресій, а 39,9% не згодні з цим. Найчастіше вважають, що влада вдається до політичних репресій ті громадяни, які на останніх парламентських виборах голосували за партії, які на сьогодні перебувають в опозиції: такої думки дотримуються 72% прихильників "Європейської солідарності" (не згодні з цим 13,5% із них), серед тих, хто голосував за ВО "Батьківщина" ˗ відповідно 42% і 29,5%; за "Опозиційну платформу - За життя" ˗ відповідно 41% і 31%. Серед тих, хто голосував за партію "Слуга народу" з цим згодні 19%, не згодні ˗ 55%.

Загальнонаціональне дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" з 3 до 9 липня 2020 року методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей, за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% із імовірністю 0,95.

Фінансування опитування здійснено в рамках проекту MATPA посольства Нідерландів в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА